En kort oversikt over de 4 beste vask-tørk maskiner

Maskiner som kombinerer både vask og tørk i ett er en flott oppfinnelse som kan være spesielt nyttig for mennesker som har liten plass og som gjerne vil slippe å ha både vaskemaskin og tørketrommel separat.

Denne løsningen kan være praktisk på den måten at du slipper å passe på når vaskemaskinen er ferdig, og slipper å ta klærne over fra en maskin til en annen.

Tidligere har slike maskiner ikke vært så gode, da de gjerne har vært veldig ressurskrevende og dermed dyre i bruk, og har heller ikke vært så gode som fullverdige vaskemaskiner og tørketromler. Det har skjedd mye med slike maskiner de siste årene, og på grunn av dette ser vi at salgstallene stadig øker. Vi finner mange maskiner som faller innenfor energiklasse A, den beste klassen, og tørkefunksjonen blir stadig bedre.

Ulemper med vask-tørk-løsninger

Slike løsninger har altså blitt mye bedre, men vi ser fremdeles at en maskin likevel vil ha litt lavere kapasitet for tørk enn den har for vask. Derfor er det viktig å være klar over dette før man kjøper, og man bør ha en god ide om hvilke behov man har når man skal velge størrelsen. Typisk sett vil en vask-tørk enhet kunne tørke ca. halvparten av det den kan vaske. Man kan da enten vaske en full vask og dele tørkelasset i to, eller man kan ha mindre i maskinen i utgangspunktet slik at man da vil kunne kjøre et kontinuerlig vaske- og tørkeprogram

De beste maskinene etter vår vurdering

Vi har altså valgt ut de maskinene som scorer høyest på eksterne vurderinger og anmeldelser, basert på egenskaper som energieffektivitet, sentrifugeringsevne, restfuktighet, lydnivå og selvsagt også pris. Alle maskinene på vår liste over de <a href=»https://vaskemaskin.nu/vask-tork-test/»>beste vask-tørk maskiner</a> faller innenfor energiklasse A.

Electrolux WD41A84160


Denne vaskemaskinen med tørketrommel får førsteplassen på vår liste, og er et godt valg for en gjennomsnittlig stor husstand (3-4 mennesker). Vaskekapasiteten er på 8 kg og den kan tørke 4 kg. Den har timer-funksjon og kan kjøre kontinuerlig vask og tørk. Maskinen har et godt programutvalg som inkluderer blant annet skånsomme programmer, og den har energiregulerende funksjoner. Den har en snill pris og gir deg derfor mye maskin for pengene.

Blomberg BWD384W0

Dette er også en svært god maskin med en vaskekapasitet på 8 kg og tørkekapasitet på 5 kg. Den har et bredt utvalg av programmer og muligheter, og har et hurtigprogram som kun tar 14 minutter. Den har selvrengjøringsprogram og en timerfunksjon for en tidsperiode på 24 timer. Delene som er brukt i denne maskinen er laget for å vare svært lenge


Samsung WD80J6400AW


Denne kombiløsningen håndterer 8 kg ved vask og 6 kg ved tørk. Den har Aquastop-funksjon som sperrer for vanninntak ved behov, noe som gir ekstra sikkerhet. Den har også Eco Bubble™-teknologi, som omgjør vaskemiddelet til en luftig skum. Dette gjør at klær vaskes ekstra godt og flekker tas bort både effektivt og skånsomt. En tredje artig funksjon er Speed Spray, som gir muligheten til å gjennomføre en vask på under en time. Maskinen kan også by på selvrengjøringsprogram og smart feilsøking.

AEG L77696NWD

Denne AEG-maskinen håndterer 9 kg tøy ved vask og kan tørke 5 kg. Den er svært energivennlig, og sentrifugerer også ved en høy hastighet, spesielt for en kombimaskin å være (1600 omdreininger).  Den har rikelig med programmuligheter og har i tillegg doseringsregulering. Andre nevneverdige egenskaper er oversvømmelsesbeskyttelse og elektronisk balansekontroll. Maskinen har meget god vaskeevne og er en solid all-round maskin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.